Høyt oljetrykk: 6 årsaker og hvordan jeg fikser det - bilen min lager støy (2024)

En årsak til motorskader er høyt oljetrykk.Å ignorere den kan skade motoren din.Trikset er å finne ut om du har høyt oljetrykk og så hva du skal gjøre med det.

High Oil Pressure: 6 Causes and How to Fix It - My Car Makes Noise (1)

Oljetrykk med høyt motor er sannsynligvis ikke annet enn et funksjonsfeil måleproblem.Det kan imidlertid være et symptom på noe veldig galt med motoren din.Det er trinn du kan ta og tester du kan kjøre, men den beste tilnærmingen er å ta den med til en profesjonell mekaniker og få dem til å prøve å fikse kjøretøyets problemer.

Dette er hva høyt oljetrykk betyr for kjøretøyet ditt og hvordan du fikser det.

Innhold

Hva betyr det når du har høyt oljetrykk?

Oljetrykket i motoren din er omtrent som humant blodtrykk.Over tid bygger plaketten seg opp i blodårene dine, og det øker blodtrykket.Ubehandlet, høyt blodtrykk kan forårsake hjerteinfarkt eller behov for bypass -kirurgi.

I en motor bygger rusk opp, begrenser slanger og ventiler og øker oljetrykket.Ubehandlet, overdreven oljetrykk kan skade motoren, forårsake motorsvikt og til og med drepe motoren.

Hva anses som høyt oljetrykk?

Ideell oljetrykk for alle kjøretøy er mellom 20 og 80 trykk per kvadrattomme (PSI.) Å få en nøyaktig måling er vanskelig fordi hvert kjøretøy har forskjellige PSI-krav. Enhver PSI over 80 anses imidlertid som høy.

Hvorfor er høyt oljetrykk dårlig?

Høyt oljetrykk er ikke en automatisk indikator på at noe er ødelagt eller i ferd med å bryte.I noen motorer kan en overgangsperiode motoren gå gjennom føre til midlertidig høyt oljetrykk.Hvis høyt oljetrykk vedvarer, kan det være en indikator på et annet problem.

6 symptomer på høyt oljetrykk

Det er flere årsaker til høy motorolje PSI, og det er flere symptomer som indikerer at høy PSI er et problem.Noen ganger vil imidlertid bare ett eller to symptomer dukke opp.Noen ganger vil det ikke være noen symptomer.Muligheten for at det ikke er noen symptomer er en annen grunn til at det er en god idé å ha en mekaniker.

1) Mangel på hastighet eller akselerasjon

Hvis kjøretøyet ikke henter hastigheten som det skal eller ikke akselererer så raskt som det skal, kan det indikere høy motorolje PSI.

2) Sputtering

Skitne oljefiltre kan føre til at motoren sputter og påvirker akselerasjon og hastighet.Generelt er dette en indikator på et dårlig oljefilter.

3) Friksjonslyder

Motoren din kan lage lyder av deler som sliper når oljenivået er lave.Det lavere oljenivået kan føre til høy olje PSI.Hvis du hører sliping, trekk over umiddelbart.

4) Eksos misfarging og brent olje lukter

Når motoren lekker olje, vil eksosen din være mørk og sot.Du vil også lukte brennende olje når den passerer gjennom eksosanlegget ditt.Årsakene kan være en blokkering, sprukne eller ødelagte seler, etc. Du bør få kjørt kjøretøyet ut av en profesjonell.

5) Kontroller oljelyset vises

Hvis lyset på dashbordet ditt som ber deg om å sjekke oljen tennes, kan det ikke indikere at du er lite på olje.Det kan også dukke opp hvis oljetrykket er for høyt.

6) Oljelekkasjer

Sjekk under bilen din for å se om noe lekker ut av den fordi dette alltid er et tegn på at noe kan være galt.Høyt oljetrykk er en av grunnene til at olje kan lekke ut av et kjøretøy.

Hva forårsaker høyt oljetrykk i en bil?

Det er flere mulige årsaker til høy olje PSI.

1) Ny motor

Nye motorer har en tendens til åKjør på en høyere psienn motorer som har mange kilometer på seg.Dette er fordi alt er stramt på en ny motor, mens en eldre motor har slitasje og løsner litt opp.

Når en motor får miles på den, løsner den og oljetrykket synker.

2) Skadet eller funksjonsfeil oljetrykk sendende enhet

En skadet eller feilfungerende oljetrykksendeenhet er vanligvis problemet med en høy PSI-avlesning for olje. Oljetrykksendingsenheten kontrollerer måleren og tilhørende lys du ser på kjøretøyets dashbord. Med alderen degraderes oljetrykkssendingsenheten og sender mindre nøyaktige avlesninger til trykkmåleren.

Risikoen er at kjøretøyet ditt har et problem, men du har ingen måte å vite hvor alvorlig det er.

3) Skitten eller skadet oljefilter

Oljefilteret ditt kan bli tilstoppet med bruk.Et tilstoppet filter begrenser oljestrømmen til motoren din og forårsaker høy olje PSI.

4) Olje av dårlig kvalitet

Oljen du bruker i kjøretøyet ditt kan påvirke olje PSI.Tykkere olje kan øke PSI i motoren din.I tillegg kan kvaliteten på oljen du bruker påvirke motorens olje PSI.Det øker PSI over tid med bruk når oljen går i stykker.

5) Blokkert oljepassasje

Når skitt og rusk bygger seg opp i en motor, kan den tette forskjellige oljepassasjer.Tilstoppede oljepassasjer begrenser oljetrykkstrømmen og løfter PSI, samt hindrer smøring av resten av motoren, noe som kan føre til overoppheting og motorsvikt.Langvarig blokkering kan også påvirke tetningene og kamakselenheten, noe som fører til lekkasje.

6) Mangelfull trykkavlastningsventil

Motorens trykkavlastningsventil går av når trykket inne i motoren overstiger ventilgrensen.Funksjonen er å gi en frigjøring for motortrykket.Ventilen består av:

  • Dyse
  • Støpsel
  • Vår
  • Stempel
High Oil Pressure: 6 Causes and How to Fix It - My Car Makes Noise (2)

Hvordan fikse høyt oljetrykk i en bil

Det er flere måter å løse et høyt oljetrykkproblem i kjøretøyet ditt.Det beste rådet er å bite i kulen og ta kjøretøyet inn for en sjekk av mekanikeren din.

Her er noen enkle løsninger du kan starte med som kan rette opp ditt høye olje -psi -problem.

Verktøy og utstyr som trengs

For hver av disse testene eller løsningene trenger du forskjellige utstyr.På et minimum bør du ha:

  • Filler
  • Manuell oljetrykkmåler Kit
  • Multimeter
  • Oljefangsbeholder
  • Ulike andre verktøy bestemte hvilken prosess du gjør

Trinn 1: Kontroller oljenivået ditt

Begynn med å sjekke oljenivået i kjøretøyet ditt.Noen ganger forsvinner høyt trykk med noe så enkelt som dette.Hvis oljetrykket er lavt, tilsett riktig olje for å få det til riktig nivå og få kjøretøyet inn for et oljeskift så snart du kan.

Trinn 2: Kontroller oljeklarhet

Oljen din skal være brun-oliven i fargen, men den skal ikke være ugjennomsiktig.Det skal heller ikke være mørkebrun eller svart.Hvis det ikke er det, og du har høy olje PSI, ta inn kjøretøyet inn for et oljeskift.

Trinn 3: Multimeter

Et multimeter vil sjekke funksjonen til oljesendingsenheten.Still multimeteret til å ta motstandsavlesninger ved å berøre den svarte og røde testen fører til ledningene på sendingsenheten mens kjøretøyet er slått av.Den skal lese omtrent 240 ohm.Slå på motoren, og ohmene skal falle til 33. Hvis Ohm -avlesningen er riktig, har du et trykkproblem;Hvis det ikke er det, har du et sendingsenhetsproblem.

Trinn 4: Test for oljetrykksett

Du kan ogsåTest din olje PSI med et testsett og måler.La motoren avkjøles og hvile.Etter en time, slå på motoren (etter å ha satt parkeringsbremsen på) og finn sendingsenheten, som vanligvis er av oljepannen.Derfra, følg instruksjonene på settet ditt for å avgjøre om det sendte enhetstrykket ditt er normalt.

Trinn 5: Endre olje og filter

Hvis problemet er at oljen din er begrodd eller filteret ikke fungerer, kan du endre begge deler og muligens løse problemet ditt.Når du har byttet ut både ut og installert et nytt filter, kan du legge til olje som anbefales for kjøretøyet ditt.Kjør motoren og se om høyttrykksproblemet kommer tilbake.

Alternativ: Ta kjøretøyet til mekanikeren din

Med mindre du må gjøre det selv, er dette det beste trinnet du kan ta for å bidra til å diagnostisere problemet og fikse det.Mekanikeren din er trent i å diagnostisere kjøretøyproblemer, har de riktige verktøyene og har kunnskapen for å komme til roten til oljetrykkproblemet ditt og ta opp det.

Kan du kjøre med høyt oljetrykk?

Enten du kan kjøre kjøretøyet med høyt oljetrykk er sekundært til spørsmålet om du skal kjøre kjøretøyet med høyt oljetrykk.

Kan du gamble det høye motorens oljetrykk er ikke så farlig?Selvfølgelig kan du.Sjansen er stor realistisk, siden de fleste oljetrykkavlesningsproblemer er måleren eller tilhørende utstyr, kan du gamble og sannsynligvis vil vinne.

Eller du kan miste mye.Følgende er noen av mulighetene som kan være forårsaket av oljetrykk med høyt motor:

  • Deler av motoren din er utsultet for smøring og brudd
  • Trykket skader forsegler i motoren, og de kan begynne å lekke
  • Motoren din overopphetes og slu*tter å fungere helt
  • Motoren din blir så skadet at den ikke kan fikses eller ikke er verdt å fikse
  • Du ender opp med å trenge et nytt kjøretøy eller for å skille ut tusenvis av dollar for å fikse det eksisterende kjøretøyet ditt

Disse realitetene i forhold til å la en profesjonell se på problemet og sannsynligvis kunne diagnostisere og fikse det møte deg når du vurderer hva du bør gjøre.

Høyt oljetrykk: 6 årsaker og hvordan jeg fikser det - bilen min lager støy (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5902

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.